Поругана честь

Поругана честь, понівечена доля,
Стоїть Україна  колінами долі.
Стоїть похиливши голівку завзято
Вона на порозі ЄеСу і НАТО.

За плечами в неї знаходяться тіні,
Одна - то народ, що заблуд в павутині,
А інша - то влада, що сіті плете,
І каже народу що те, що не те

Народная тінь Україну тримає,
Підтримку дарує, на ноги здіймає,
Тінь влади штовхае її вперед себе,
Хоч бачить з-за неї лиш хмари і небо.

З-за плеч виглядае лиш неба блакить,
А як буде прірва - народ захистить.
Народная тінь трохи вище од влади,
Та сили не має, не дасть вона ради.

Отак на колінах край прірви стоїть
Тінь влади штовхає, народна - держИть!
І дай бог здоров'я дівчині нещасній
Підвестись голівку і погляд свій ясний.

Розвіяти марево владної тіні,
Порвати народнії сіті віднині
І вставши на ноги повести народ,
До неба безхмарних блакитних висот


Рецензии