Анджелу

Анђелу

Опрости ми, Анђеле, са тобом не причам
јер језик твој тек учити покушавам.
Опрости ми то, што Истину гоним
и што тако лаж оправдати желим.
Ја знам: лажи не примају небеса,
али нас земна закова туга,
знам, молиш се за мене Христу,
а ја још увек у теби не видим друга.
Покриј ме својим великим крилом
и дај наду, дај пут спасења,
подржи мене у борби против зла.
Дај шансу поћи (ка Христу).
По кап. Бар мало.

(превела на српски Ивана Мирославна Прлина)


Рецензии