Павук та Черв як

   

        Павук   та   Черв'як

           Sacrilegia minuta puniuntur,
           magna in triumphis feruntur (lat.)

           За малые преступления караются,
           а за большие - прославляются...





   Павук до Черв'яка спустившися,
   Спитав: "Все риiшся в землi?",
   "А ти чого тут",-i смутився,
   Здогадки припустив своi.

   Напевно, теж Павук захоче,
   Припасти до чиiйсь землi,
   Але, чомусь Павук регоче-
   Хай землю риють халуi.

   Я ж буду павутину ткати
   Над теплою поверхнею краiв,
   I  буду мух собi сосати,
   Що враз виходять з черв'якiв.

   Тенета правди - хитрая то штука-
   Хто сильний - вилiзе iз них;
   А слабому буде' наука -
   Запутаэшся враз i в миг.

  Черв'як, щоб не запутатись тобi в тенетах,
  В землi копайся й не зростай до мух.

            В.Панченко (vipanch),2009


Рецензии