Кал была? у вясну...

Зіма. Зачараваная ў полі

Стаяла белая таполь.

І ўспамінаю я міжволі:

“Паэзія – боль”...

Па што паварушылі вы былое?

Было мне добра, а цяпер...

Была паэзія без болі,

Але была і ад яе.

 

Зіма. А мне ніхто не дасць адказу.

Хто ведаў, той даўно паснуў.

Каб пасля восені адразу

Вясну!

Па што паварушылі вы былое?

Шукаю нешта – не знайду.

Была паэзія без болі,

Але калі была? – у вясну...


Рецензии