Отлита ятото

Отлита ятото... Но няма есен –
навън е пролет майска, луда!
И школският ни двор е тесен
за изпращачите учудени.

Отлита ятото. Крилата смешни
на клаксоните и на виковете
ще се забравят утре. И наежен
светът ще ви посрещне с щикове.

Но днес... отлита ятото. И бърза
да вкуси радостта от полета.
Лудува, смее се и няма мързел
да помрачи традицията ни отколешна.

Отлита ятото... На добър полет!
Дано и вятър ви издигне
да литнете високо горе...
И да не можем да ви стигнем!

25.05.2005


Рецензии
вериколепно стихотворение, браво!
Дано вятърът да ги издигне и да литнат високо горе!!
Много ми хареса, Браво1
Веси

Смуглянка   03.11.2009 18:31     Заявить о нарушении
Благодаря! Както се разбира, писано е по повод на изпращане на випуск ученици)))

Димитр Дянков   13.11.2009 18:23   Заявить о нарушении