Епiграма на...

    ...дебілку

Хоч носить батька прізвище на -енко
моя знайомая шатенка,
у неї мова батьківська не в моді:
вона дебілка по природі.

    ...журналістку

Завжди білява і рум’яна,
вона в усьому світі знана
як перша базіка
і дама дволика...
Коли ж вона ще й пише?
Від теревенів ледве дише...

    ...журналіста

Він журналіст,
як той статист:
пише прес-релізи,
виконує капризи,
влаштовує фуршети.
І є прикмети,
що вже давно пора
надать йому звання БУТЕЛЬбродера.
 
    ...цензора

Ти працюєш скрупульозно.
Та скажу тобі серйозно:
так і хочеться одразу
без твого наказу
спільну працю нашу
викинуть в парашу.

    ...телебачення

Сьогодні телебачення -
вороже нам за духом:
за нинішнім призначенням
воно - рекламна шлюха.

    ...телеглядача
 
На екрані - дурниці,
а сидить... мов теля, -
мозолі на сідниці,
вітер гуля
в голові пустій -
телезастій.

    ...дежслужбовця

Є така у тебе жилка:
ти працюєш, наче бджілка.
Для народу?
Ні, начальству на догоду...
І цілуєш нашу владу
спереду і ззаду.

    ...хазяїна

За ті мізернії проценти,
що платиш ти, щоб я не здох,
тобі поставлю свічку в церкві -
тебе каратиме сам Бог.

    ..."шефа"

Він зі мною чемний, як ніхто,
при сторонніх і наодинці,
та коли сидить в службовому авто,
мене "не бачить" на зупинці.

    ..."чайник"

Куди не глянь - начальник та начальник...
А я - мов чайник:
кожен норовить тебе "підігріти"...
Можна здуріти...

    ...голову

Вибрали голову
на свою голову...
І тепер наш голова -
голова садова:
у правиці - булава,
в голові - полова.

    ...передплатну кампанію

Газету цю передплатити
мене примусили на рік -
я не розстріляний, не вбитий,
але згвалтований навік.

    ...родича

Мені він родич до межі:
на ній - застілля й чарка,
за нею - ми, немов чужі,
як... тарантас та іномарка.

    ...весілля

У нас завжди все навпаки...
Лунають гучнії весілля -
неначе люди в час важкий
наїлись чортового зілля.

    ...круту погоду

У нас сьогодні все круте.
Крутий он навіть дощ іде.
Але... я Божому дощу
за крутість з радістю прощу.

    ..."лівшу"

Народився він правшею,
а зовуть його "лівшею":
ліву пне до баришу -
от і маємо "лівшу".

    ...хохла

Не українець, не москаль -
середнє щось між обома.
Але, на жаль,
такої нації нема.
Чому ж багато в нас цього г...на?
Ніхто не зна.

    ...москаля

Як дивитися здаля -
Україна народила москаля,
і тому
треба маму берегти йому,
бо як дивитися у даль:
буде Україна - буде й москаль.


Рецензии