Гостре слово

      Байка

Заєць якось записав
щось про вовчу вдачу:
не про декого, мовляв,
у цілому, значить.
От, наприклад, кожен з них
і собі, і тестю
десь будує не курник -
дачу, мов фортецю.
Хай би кожний вовк робив
хоч яке громаддя,
навіть з форсами, якби
не за кошт громади...
Написав таке русак
для знайомих кола,
а воно, чорт знає як,
розійшлось навколо.
І обурились вовки
та вовчата різні:
"Може, сірі, навпаки,
вже звірята грізні?"
Щоб писати більш не смів,
звуть його на Раду:
надавали стусанів
спереду і ззаду.
І за натяк будь-який,
щодо фейлетону,
заробив такий-сякий
строгу заборону.
. . . . . . . . . . . .
Тож, стосовно гострих слів,
можна сіромасі
лиш писати про вовків,
що живуть... на Марсі.


Рецензии