Для чого?

Для чого цвів вишневий ранок
в моїх замріяних очах,
коли для мене вже багряно
горіла осені печать?
Для чого я кохав і марив -
ніяк сьогодні не збагну,
коли ладнають чорні хмари
мені з колисочки труну?
Для чого душу я митарив,
неволив праведную кров?..
Синок он бринька на гітарі -
до Бога має теж любов.
Любов... але скажіть, для чого
таке прекрасне почуття,
як серед всесвіту людського
панує смерть, а не життя?
Отож змагаються щоденно
живе буття і сивий прах,
але для чого - знає, певно,
лише Всевишній в небесах.


Рецензии