Криниця i паскуда

   

           Криниця і паскуда
              (правда)

                В селі,де Зороковом тхне,
                Пенсіонерка П.купила хату,
                Та,там сусід,де йде,там пхне,
                Щоб огород її зайняти...


      Чи можна жити на селі,-
      Відомо українським людям,
      Коли на фермі й у дворі
      Безчинствує паскуда.

      Село "на часі" - чортівня од воза,
      Несіяні лани, зламана ферма,
      Колишнє господарство-залишок колхоза,
      "Судно'крушення" плавающа хворма.

      "На майдані коло церкви"
      Гучно гупнув барабан,
      "Хай чабан, усі гукнули",
      Буде нам за атаман.

      Коль повідала так влада,
      Він поняв буквально все-
      І нахабно й безоплатно
      Із сусідки кров сосе.

      А синки того чабана-
      Генетичний мусор все,
      Що потрапить попід руки:
      Поламають й знищать все.

      Чи прийдуть води напиться
      До розбитої криниці-
      Влада вирішить усе:
      Оштрафований чабанчик!От і все.

         Мораль в цій правді такова:
    Не можуть жить в селі нормальні люди,
    Коли безчинствує і править там паскуда...

                В. Панченко, 2008

               

      
      


Рецензии