Життя

Моє життя, мій біль, моя свобода, -
Все це тобі віддам. Прийми мій дар.
Нехай любов тече як ріки, води.
Нехай палає, ніби сонця жар.

Люблю тебе. Моє живе кохання
Мене прикрасить та звільнить
Від смертних мук, душі страждання
Та душу в Раї поселить.

Водночас це зведе мене в могилу,
Бо я люблю і любиш ти… та не мене.
Мою жагу життя повила
Прекрасна тінь коханого, тебе…

Усе страждання вже спила
До дна, до муки, до крові.
Та вдіяти я не змогла
Нічого доброго собі.

Ти міг би бути щасливіше всіх.
Тобі б я віддала своє життя.
Все, що у ньому берегла одвік,
Та якби те мені знаття,

Що зможеш дар мій весь прийняти
І серце ніжно зберегти,
А стан мій міцно обійняти,
І здатен все життя разом пройти.

Хай буде на усе Небесна воля.
Я вибір свій зробила назавжди.
Нехай мені зірки пророчуть долю.
То інший – вибір мій, лишається знайти.

2005


Рецензии