Усяка влада - вiд Бога?..

"Усяка влада є від Бога..."
Слова із Біблії не мруть.
А глянеш на життя убоге -
відразу сумніви беруть.
Були у нас царі-сколоти,
мужі у сивії часи...
Тепер сидять царі-сволоти
у кріслах, ніби для краси.
Неначе править злая сила...
Які у нас хліба, жнива!
А Україна наша мила
сьогодні знову ледь жива.
Пройшла пора червонолобих,
та дух червоний ще не вмер.
Якої ж нової хвороби
ми дочекаємось тепер?..
Так захлесни цю вражу силу,
народна повінь, навесні!..
Хоч би тобі, моєму сину,
жилося краще, ніж мені.

               20.12.1993р.


Рецензии