Два Степани

Гойдав небачене страхіття
на волзькій хвилі вітерець:
хитались шибениці-віхи,
на кожній шибениці - мрець.
І навкруги гуляло лихо
по тихих нібито степах -
такі були козацькі втіхи,
де старшував козак Степан...
Тож мами діточок лякають
отим Степаном? Навпаки,
борцем за правду називають -
таким ввійшов він у віки.

...А наш Степан лише в Карпатах
живе у пам’яті людській,
пресона начебто нон грата
він в Україні дорогій.
. . . . . . . . . . . . . . . . .
Своїх синів ми забуваєм,
героїв славимо чужих.
Отож і маєм те, що маєм -
мов курям, живемо, на сміх.
 


Рецензии
Два Степана,два бандита,две мрази
один Бандера,другой Разин
в крови невинной по локоть руки
получили по заслугам суки.

Олег Горбунов Ру   26.02.2009 20:56     Заявить о нарушении