Класичну музику прослухав...
А біля вуха, мов гадюка,
шепоче, наче повитуха, -
у серце ніби стука й стука:
"Нас висмоктали і обдерли,
хоч ми у музиці багаті:
хотіли, певно, щоби вмерли
пісні у нашій рідній хаті.
Ми обікрадені у всьому.
Ота імперія триклята,
немов павук, до свого дому
тягла усе крутіше ляха..."
Той шепіт слухати несила.
Посіла душу Мельпомена:
дарма, що музика красива,
та... мовби вкрадена у мене.
Свидетельство о публикации №109020705441