Ще живе

(Дiалог душi i духа)

Ей! Дiдусю! Ти куди?-
Повилазило тобi...
I дивись! Не лiзь сюди,
Дочекаєшься бiди!..

Не сподобалось менi
Це дiвча i крик її,
Гiрко стало на душi
Й танцювали там чорти.

Не завжди я був таким...
I згадав себе малим,
Що i як тодi робив
I кого в той час любив...

А в далекi тi часи,
Й я не думав про старих,
I не треба тут грiшить...
Боже, що менi робить?

Так пройшло доволi днiв,
I дiвча забуло гнiв,
Я поволi все ходив,
Як ранiше, не спiшив.

Тут i хлопець мяч гоняв,
Теж про себе тiльки дбав:
А старий все ходить, мам!
Ще живе, ти тiльки глянь?!


Рецензии