Казачны лес
Запрашаю цябе прагуляцца,
Я запрашаю у казачны лес,
Але трэба нам паспяшацца.
Ты бачыш? У лесе снуюць жыхары –
Мядзьведзі, зайцы ды лосі.
Ты бачыш? На самай высокай гары –
Аляні запрашаюць у госці.
Дрэвы гамоняць тут між сабой –
Сосны, бярозы ды ёлкі,
Пагутарыць яны могуць з табой –
Што будзе, было і ня толькі.
Перапляценне прыродных умоў
Сможаш убачыць ты ў лесе,
Кругаварот мінулых гадоў –
Шмат летаў ды весен.
Зранку прачнешся – у вочкі паменьчык,
Ціха ўстанеш, зноў хочацца жыць,
Сённяшняй ноччу ў сэрцы агеньчык,
Казачны лес ты не сможаш забыць.
2008
Свидетельство о публикации №109012304460