Кафедра
запитували викладачі ДДУ (1986)
У вісімнадцять - я уже злочинець?
Ті збори комсомольські – який фарс!
Був наслідок – та не було причини,
Були думки – та тільки не для вас.
Ідеологія, що вимагала жертви,
Ментальність рабства, що недогнило –
Мене усе це намагалось зжерти.
Якби не Ніцше – так би і було.
Я – не борець з системою, бо погляд
Пускала вниз і мріяла втекти.
Сміялись ви. А я ходила поряд,
Уже тоді із тропами на «ти».
Шукшин, Булгаков, Хвильовий, Вольтер,
Тютюнник, Цвейг, Шекспір, Акутагава,
Костенко, Гессе, Кафка і Бодлер,
Кен Кізі, Дюрренматт – хіба замало?
Вони зі мною й зараз. А диплом…
Я за натхнення кланяюсь Фроловій*,
Бо забувала під її крилом
Отой абсурд - ті комсомольські збори.
* Фролова Клавдія Павлівна – професор кафедри української літератури
Дніпропетровського університету, людина з крилами
Свидетельство о публикации №109011502005
Василий Кириченко 2 13.05.2009 20:12 Заявить о нарушении
Татьяна Ши 13.05.2009 20:14 Заявить о нарушении
Василий Кириченко 2 13.05.2009 20:25 Заявить о нарушении
Василий Кириченко 2 15.05.2009 01:50 Заявить о нарушении