Авыр чаклар кичерэсен халкым

            ***
Авыр чаклар кичерэсен халкым
Онытырга тырыштын син кубесен
Улеп бара, минем газиз Ватаным
Оныттын диннен сафлыгын
Ояласын изге матур теленнэн
Ояласын мин татар диергэ
Кубесе инде моннан киткэн
Кубесе жыена гына китэргэ.
Татарлар! Сезгэ дэшэм,
Тынлагыз зинхар мине,
Ходай белэн яратылган адэм
Хэрберсенэ биргэн уз телен
Хэрберсенэ биргэн уз тарихын.
Нигэ ояласыз сез,
Мин татар дияргэ?
Кэчле матур халык бит без
Тиеш бердэм булырга.
Халкым онытма кем икэнлегенне
Тугры бул Ватанынга
Изге матур татар теленне,
Эйрэт килэчэк буыннарга
Мин татар диеп горурлансын,
Хэрбер татар булганы
Телен белгэннэре соклансын
Белмэгэннэре белсен оятны.


Рецензии