Мая радзiма
Я там, дзе бруiцца цячэнне ракi ,
Дзе вецер калыша высокiя травы,
Дзе мацi, бабуля маi працавалi .
Я там, дзе яскравае сонца узыходзе,
Вяселкi аж граюць, вядуць карагоды,
Дзе шэпчуцца дрэвы i сцелюцца травы,
I птушкi гамоняць, шчабечуць на славу.
Аб чым вашы песнi? Аб радасцi, смутку?
Вы з ранiцы поунiце спевам лясы,
Душы вы кранаеце чуткiя струны,
Жывеце у царстве вялiкай красы.
Вы, вольныя птахi , высока парыце
У цеплых патоках нябеснай ракi ,
Вандроунiкi вечныя у хвалях ляцiце,
Завеце з сабой да далекiх вяршынь.
Свидетельство о публикации №109011104064