Каханне
Ты парой прыходзіш нечакана
І з аднымі крочыш побач усё жыццё,
А другім ты пакідаеш толькі раны.
Я не ведаю, чаму бывае так,
Што к табе я то імкнуся, то ўцякаю
Ад цябе і ўзняўшы белы сцяг,
Назаўсёды с сэрца вырваць абяцаю.
Назаўсёды, каб пра гэты боль забыць
І ніколі больш не паўтарыць памылку,
Я ўжо ведаю цяпер, што значыць жыць,
Збіраючы сустрэчы як на нітку.
І нікога зразумець не хочаш ты,
Ды і наўрад ці хто пярэчыць табе будзе.
Ты без жалю раніш сэрца да крыві
І ўсё роўна як нішто патрэбна людзям.
Ты – пытанне, на якое адказаць
Я дарэмна спрабавала столькі часу.
Мне загадкавасць тваю нельга адняць,
Нажаль, я гэта зразумела не адразу.
Але быць можа, прыйдзе час такі,
І хтосьці знойдзецца, хто ўсё ж такі адкажа:
“Для чаго каханне нам патрэбна ты?”
Толькі мне адказ ужо не будзе важны.
Свидетельство о публикации №109010201790
Любви Вам и удач!
С уважением
Валентина Чайковская 19.08.2009 17:30 Заявить о нарушении