Навчила

По дорозі в дитсадок ,
Запитав Сергійко :
Жовтим чом стає листок,
Й обгустіла гілка?
Мати думала-гадала,
Як йому сказати?
Щоб змогла дитина знати,
Що відповідати.
- Пожовтів отой листок,-
Тихо каже мама,-
Бо скінчився в літа строк,
Осінь інші гами
Фарб нових принесла нам –
Сонячно-барвистих,
Здогадайся тепер сам –
Чом же жовте листя ?...
Зрозумів Сергійко це
Й так став міркувати :
Чом на платті листя все
Ще зеленкувате?..
Довго думать він не став:
Ввечері те листя,
Швидко перефарбував
В колір золотистий.
Вранці мати поблідніла,
Плаття розглядала…
- Мамо! Ти не зрозуміла?
Осінь вже настала!


Рецензии