Пивнык щавлик та борщик

               
                Вставай бабо каже дід
                Годі тобі спати.
                А збігай но на риночок
                Півника купляти.
                Купиш когутец
                Звариш холодец . 
                Скільки ж треба
                Бідній бабі грошеняток мати
                Щоб на тому на риночку
                Півника купляти.
                Щоб за таку ціну
                Півня продавати.
                Треба ту кляту пташину
                Златом годувати.
                Піду нарву щавлику
                Та наварю борщику.
                Аби тому півнику
                Та великий грець.
                Ото тобі діду і весь холодець.

                ***

                Іди, іди дощику,
                До пустого горщику.
                Не дам тобі борщику.
                Бо ще не зварила,
                Бо за свої грошенята
                Нічого не купила.
                А якби й купила ,
                А якби й зварила,
                То такого дорогого,
                То такого золотого,
                Тобі б не налила.
               

               
               


Рецензии