Fenestro kaj la glaso da teo Окно и чашка чаю

Denove mi promenas sur stratoj de la urbo
Denove mi revidas riveron de autoj
Atendas min malplena komputero,
Fenestro kaj la glaso da teo.

Tiel mi ne havas grandan karismon
Tiel mi ne estas la fama persono
Sed vidu - en la cxiel lumigas nova stelo
Kvazau malfermas al mi novan mondon

Tiu estas numerita tago
Ankorau unu simpla tago
Iu vokas mi en la vojon
De miloj, miloj padojn...

Kaj tiu estas la vojo
Vojo al cxielaj steloj
Sed griza matrico de labortagoj
Subigas mi per pezaj' de jaroj.

Sed!

Kiam mia teo estos tre malvarma
Kaj mia fenestro kovros de negxo
Lumo de stelo estos mia armo
Kaj mi kum nova fortoj revivigxos

Denove mi promenos sur stratoj de la urbo
Denove mi revidos riveron de autoj
Atendos min malplena komputero,
Fenestro kaj la glaso da teo.


***

Снова я гуляю по улицам города,
Снова я встречаю поток машин
Ждет меня пустой компьтер,
Окно и чашка чаю.

Пусть я не имею великую харизму,
Пусть я не известный человек.
Но в небе зажглась новая звезда,
Как будто показывая новый мир.

А это - нумерованный день.
Еще один простой день.
Кто-то зовет меня в путь
По тысячам тысяч тропинок...

А это - Путь.
Путь к небесным звездам.
Но матрица будней
Подчиняет меня тяжести лет...

Но!

Когда мой чай совсем остынет,
Когда окно занесет снегом,
Свет звезды станет моим оружием
И я с новыми силами воскресну.

И снова буду гулять по улицам города,
Снова буду встречать поток машин.
Будет ждать меня пустой компьютер,
Окно и чашка чаю.

13.12.2008


Рецензии