Украинское 3 - 99, 98, 97

Світ крізь червоне волосся
Наче червоний увесь
Все є похмурим і досі
Та сонце ховається десь
Очі немов у тумані
Червоний димок захватив
І погляд, і серденько пані
Тієї, якую любив…
Любив ти, і любиш, і будеш
Мене не обдуриш тепер
І кожного дня її губиш
А в вечір картаєш себе
А світ крізь червонії коси
Стає мов рубіновий шовк
Що є недоторканим досі
Коли ти на трішечки змовк

А світ крізь червоне волосся
Такий наче шовк, наче дим.
Цигарку ти куриш і досі?
І досі живу я із світом оцим…

***

Прозорії очі. Цілуй їх! Цілуй!
Під цим ліхтарем! Під отим! І під тим.
Червонії коси. Хвилюй їх! Хвилюй!
Під цим ліхтарем. І під тим. Під отим…
Вишневії губи, мов кахлі вина
Цілуй їх, цілуй обережно
Бо кахлів любові велика ціна.
Кохай їх, цілуй ти їх "нєжно"…

***

Затримуєш чергу. Гартуєш себе.
Всміхаєшся людям. Жалієш мене.
Цілуєш намисто, моє. Чи моє?
І згадуєш ту, що кохання твоє.
Гадаєш. Любуєшся мною. Давай!
Цілуй те намисто, цілуй та жадай…
Гартуй своє серце і прокляту душу
А чергу я тую таки не нарушу.


Рецензии