Вiдкиньте думки

Відкиньте думки

Обдарованих істин,

Вони помарніли

Від чорних намистин;

Зітліли в криницях

Замерзли в зітханнях,

Залишились тінями

В тузі прощання...

 

Відкиньте слова,

Що бентежили промінь,

Вони небосхилу

Обтяжена повінь;

Засуджені гнівом,

Обурені злетом,

Завзятим проривом

У душу поета...

 

Відкиньте печаль,

Соковиту молебну,

Вона остогидла

Буяти кумедно;

Плеядами терну

Захоплена мудрість;

Нехай оживе

Загартована чуйність!


Рецензии