Баллада главному бухгалтеру на языке Эсперанто
(на русском языке текст стихотворения находится здесь: http://www.stihi.ru/2008/11/03/906)
Kiam vi faras balancon de l'jaro,
kiam vi laca eliras al strato,
tiam nur steloj, adiaua aro
scipovas kompreni entute la staton...
Ekdormighante, baldaue pensoj
denove en kontoj do jen profundighis,
kaj jen vi kalkulas la nulojn silente
kaj ion pripensas por enkajerighi...
Matene denove doloras la kapo
kaj havas vespere la hemikranion
kaj vortoj de iu subordiganto
nur havas la sencon senharmonian...
Sur la ekrano nestighas tabeloj,
pro ili rughighas okulaj angioj,
doloras la manoj en pozoj ghenemaj
kaj nombroj koboldas kiel achidoj...
En tiu torento videblas la fato
char chiutage vi staras startstrie,
plenkore atendas baldauan pafon
vi as chefkontisto nur lauprofesie...
Vi as batalanto de l'sola batalo
kontrau l'balancoj irantaj linie,
la agoj de vi estu veraj, senfalaj
l'poemo vin nomas heroo konscie!
Свидетельство о публикации №108110300917
Kreajn sukcesojn al vi kaj ghis baldau.
Дмитрий Овчинников 18.04.2010 10:05 Заявить о нарушении
Дмитрий Овчинников 18.04.2010 21:42 Заявить о нарушении