I дивиться на мене сивоусий Тарас Шевченко...
Тарас Шевченко із грошової купюри…
Тепер він в Україні мусить
Служити свідком: хто кого обдурить!
На гривнях і письменники, й поети
Зображені, немов душа народу,
Та тільки ж бо шевченківські куплети
Давно сучасній суперечать моді.
Не був ні ситим, ні багатим наш Кобзар,
А зараз ходить по руках з грошима.
Немов би сонце причепили поміж хмар:
Дивись, Шевченко на банкноті блима!..
Не гроші він прикрасити хотів,
А щоб згадали «в сім’ї вольній, новій»…
Тебе, Тарасе, я згадала… Втім,
Нехай звучить гучніш, ніж гроші, Слово!
Свидетельство о публикации №108110102167
Вера Кухарук 11.03.2014 18:23 Заявить о нарушении
Валентина Яроцкая 11.03.2014 19:58 Заявить о нарушении