Я в осенi гостюю залюбки,

       ***

Я в осені гостюю залюбки,
Давно знайомі акварелі втоми.
У вирій крила чистять ластівки,
І літа вже порушені кордони.

В холоднім цвіті айстрів пелюстки,
Заклякли соком виноградні грони.
А туга помережила шибки,
Зими близької серце рвуть судоми.

Уста пошерхлі вип’ють до останку,
Тепло ночей і дивограні ранку.
Та час шаленить, не впинити днину
І крилять зорі прагнення душі,
Молю, благаю, пісню журавлину,
Бодай на відкуп ви мені лишіть!


Рецензии