Бажання

Бажання.

Ворожила мені циганка,
Ворожила так – не за гроші;
Чи загоїться в серці ранка,
Чи шляхи мої будуть гожі.

І тріпоче серце, мов бранка:
« - Замели дороги пороші,
Полонить – зрадлива коханка,
Тут – діла твої нехороші!»

Вивчала руку стривожено,
Ліній долі меріжка густа:
« - Вірних друзів стократ помножено,»-
Шепотіли зів’ялі уста!

Не віщуй вже, годі, доволі,
Не бажаю кращої долі!


Рецензии