Развiтанне

(на белорусском языке)

Зяленая лiстота дрэу шчэ не паспела,
згарэць у барвовым восенi кастры.
Ды раптам вецер поуначы павеяу,
як напамiн сцюдзенае пары.

Пад вечар сцiх. I сонейка усе нiжай
хаваецца за лесам, за гарой.
Я замiраю - гукi з неба
працялi сэрца востраю стралой.

Я чую - жураулямi плача неба -
плач развiтання льецца над зямлей.
Ком роспачы перахапiу дыханне
i слезы не стрымаць, а плач блiжэй.
Шчаслiва, жураулi - крычу iм,
я вас прашу - вяртайцеся, хутчэй!

А жураулi, нiбы мяне пачуушы,
кружылi i кружылi у вышынi...
I кожны крык iх адзывауся болем -
растацца з родным краем не змаглi.

Час доужыуся, на поудзень клiн падауся
i стаяу на вячэрняе зары.


Рецензии