Мутнiють фарби

I.

Мутніють фарби від води,
"живу" - від стін. Чекання - стеля.
Мене на ноти поклади
тактильно серцю, менестрелю -

маестро світла і тепла.
Звучатимуть акорди щирі -
крізь небо милість протекла
і я ще раз собі повірив,

що зможу збудувати храм
на звук, як глибину криниці.
Крилато й холодно словам,
долоні - гнізда для синиці.

II.

Дороговкази журавлям -
зістарена завчасно зелень,
на вітер пущені поля,
дими - самітники поселень.

"Курли" - крізь груди, мов стріла
з розчуленим та чуйним летом.
Політ луною - "Тут була...",
розписане на миті - "Де ти?"


III.

До неба - руки, в землю - слід,
а голосіння поміж ними
карбує пам`ять в заповіт,
за нотами - лягають рими

у шерех - цуценям до ніг,
під місто - гицля око сіре,
на вічно втоптаний поріг,
поза яким - господство віри.

24 Вересня 2008


Рецензии
Ой, як же гарно! Так до серця...

Тебе на ноти - серенада.
Тебе на ноти - вир симфоній.
На ноти рими покладати -
священний дар ночей безсонних.

Леся Романчук   25.09.2008 20:52     Заявить о нарушении
Залишилось приставити до вуха камертон... :)

Юрий Лазирко   25.09.2008 23:52   Заявить о нарушении
Без камертона чую.

Леся Романчук   26.09.2008 23:23   Заявить о нарушении