День Соборности Украины
Надривається дитина.
«Разом! Україно, разом!» -
Що ж для слів оцих причина?
До кімнати входить мати.
Бачить, що маленька плаче.
«Що з тобою, мила, сталось?» -
У доньки вона питає.
«Україну розірвали!» -
Та скрізь сльози ледве каже. –
«Ось, приходили дівчата,
Стали про родство казати.
Катя була в нас зі сходу,
Галя з заходу країни.
Стали тут вони кричати,
Розривати Україну.
І як карту розірвали,
Посміялися і кажуть:
«Ти не плач Марусю, знаєшь,
А кажи цій карті «Разом!»
Чудо станеться і знову
Вона стане в нас єдина,
Захід змириться зі сходом.
Твоя мила Україна.»
Та й пішли собі, а карта,
А на ній моя країна
Не стає якою була.
Ох, якби з’єднати вміла!»
Усміхнулась тоді мати,
Та й комод відкрила зразу.
Нитку з голкою виймає,
Зашиває Україну.
«Мамо, мамо! Як зробила?
Як з’єднала Україну?»
«Просто, доню, не словами,
Все робити треба ділом!»
Свидетельство о публикации №108091400424