Нотатки

I.
Засів надовго -
перезимовую мізерну скованість
у дотримуванні власної думки.
Обіцяю - бути твердим
собі на зуб,
але розраховую
на його наявність.

II.
Заробляю повагу,
як бідний в торбу,
і відразу ж
роздаю її ілюзіям.
Голодні ж бо -
три місячні паляниці спеклися,
як загризлося
впольоване щастя.

III.
Ходив поклонитися долі -
нагнули так,
що не мав права
дивитися просто в очі,
дивився тоді тупо під ноги,
щоби
не урвався ненароком
терпець,
бо такі глибокі близни,
де він впивався у серце,
що коли лусне і не стане
цієї пролазини для блазнів,
то тисячі хіросім буде замало
розродитися так само,
як тій краплі наболілого крику.

IV.
Час - впоратись з часом,
загоїтися в собі байдужістю,
стратити на пласі цноти
розбурханий нетямучим тинянням
осиний хаос.
Час - бити браво
всім бравим,
надавати право -
правим,
а бродячим -
брід.

V.
Хочу вмістититися віршем
на лакмусовому папері
перед пробою на вічність,
мрію вивітритись хмелем
від спорожнілої пляшки
дешевого вина,
благаю - ні благ земних,
ні блаженства небесного,
ні блакиті крові,
ні крил по блату,
ні підкови для блохи
чи блюзу для ноти.
Я благаю -
догоріти тишею
у пам`яті тих,
кому є чим ділитися,
хто знає
правдиву ціну
глевкого
насущного хліба.

11 Вересня 2008


Рецензии
Юр, на такі різні вірші важко писати рецензії - хіба на кожен окремо.
Вірш на лакмусовому папері - ото хіба спільна назва для отієї серії роздумів про життя. Нотаток.
Надавати бродячим - брід, правим - право, то файно!
І взагалі все - файно.

Леся Романчук   15.09.2008 19:34     Заявить о нарушении
Юр, піди почитай Якова Рабінера про 9.11. Мороз по шкірі.
http://www.stihi.ru/2008/09/11/3141

Леся Романчук   15.09.2008 20:34   Заявить о нарушении
Ага - це справді так і було. (в 9.11)
А "Нотатки" - це так - якесь 5ти хвилинне нашестя імпульсних думок.
Виставив, як експериментальне...

Юрий Лазирко   16.09.2008 00:23   Заявить о нарушении