Парада сябру

Як цяжка даваць парады,
Хоць і найлепшы твой сябра...
Калі самаму невядома
Пра месца ў гэтым жыцці...

Дык лепей, мой мілы дружа,
Не спадзявайся ты дужа:
Зусім маўчаць часам легка,
А раіць яшчэ лягчэй.

Не трэба казаць ганарыста,
З высот сваіх урачыста:
,,А я на тваім бы месцы
Зрабіў так вось і так...”

Заўседы мы знойдзем адказ,
Калі не датычыцца нас,
А як гэта будзе на справе -
Людзей не хвалюе ўжо.

Ты не слухай чужыя размовы,
Гэта толькі пустыя словы,
Адшукаеш адказ у сваім сэрцы,
Бо яно разумее больш.


Рецензии