А. Кабанов... И не подать руки - украiнською

                "Вновь посетил Одиссей милую нашу дыру:
                пил - за Отчизну.ua, плакал - о Родине.ru.
                Вот бы и нам, Поляков, взять поощрительный приз:
                выиграть проклятье богов, и - в кругосветный круиз!
                Морзе учить назубок, лыбиться в даль: "Повезло...",
                морю в серебряный бок - всаживая весло.

                Выползло крымское солнце, а под глазами - круги:
                словно, не похмелившись, или не с той ноги...
                Щуримся, ака японцы (верные наши враги).

                Снилось: меня разбудят, выведут за жнивье,
                родины больше не будет, больше не встретишь ее!
                Море вокруг. Страницы вырваны из дневника.
                В полночь слетелись птицы. Белые. Без языка...

                Пахнет подгнившей вишней. Йодом и солью полн
                воздух. Вокруг затишье, шорох радиоволн....
                Новости: мир в Европе... Прибыл третьего дня
                Симонов к - Пенелопе. Помните: "Жди меня..."?

                Знаешь, Андрей, собака, парус под ветер.com.
                Нам не нужна Итака. Рында звонит по ком?
                Тянут пустые сети пьяные рыбаки.
                Плаваем в Интернете. И не подать руки."
                Александр Кабанов
<<<

Знов Одісей приїхав в рідну щемлячу діру
Пив - за ua.Отчизну, плакав - про Неньку.ru
Так, Поляков, і нам би, взяти несправжній приз
Виграть богів прокляття, і – в кругосвітній круіз!
Морзе напам’ять вчити, присвистувать: «Повезло»,
Морю в просріблений бік засаджуючи весло

Виповзло кримське сонце... а під очима – кола
Ніби, не похмелившись, чи як не спав ніколи,
Чи як не звідси родом, чи просто не з тої ноги ...
Щіримось як японці (вірні нам вороги)

Снилось: мене розбудять, виведуть за стерню
Вітчизни вже більш не буде. Й не розітнеш ступню
на різнії береги
а море - як завше - море, море лиш навкруги…
Вирвані сторінки щоденника ніби простоволосі
Вночі позлітались птахи. Білі та безголосі

Пахне підгнившою вишнею, в повітрі йод та сіль
А навкруги затишшя, ворох радіохвиль
Новини: мир у Європі… Прибув третього дня
Симонов - до Пенелопи. Знаете «Жди меня…»?

Чуєш, Андрій, собака, парус під вітер.com -
Не треба нам ні Ітака, ні Ринда з прощальним щастям-колоколом-дзвінком...
І потягнули сітки пусті п’янії рибаки...
Плаваємо - в Інтернеті. Не подаєм руки...


Рецензии