На iвана, на купала

На Івана, на Купала
Весело святкують.
Ватра молодь всю зібрала :
Співають й танцюють.

Там за гай сонце заходить,
Музика лунає.
"Що за легінь танок водить ? "-
Дівчина питає.

Приспів :
Гей, ви гори, ви Карпати,
Ріки і долини !
На трембіті будем грати
На всю Україну !
Гей, ріді-ріді-ріді
Ріді-ріді, гей,гей ! (2р.)

Музиканти, чом же стало
Сумно і тужливо ?
Невже струн вам тих замало
Й грати неможливо ?

Та утніть же на сопілці
І на тих цимбалах,
Щоб аж пташечка на гілці
З вами заспівала.

Приспів (той самий)

Як візьмете скрипку в руки -
Струн смичок торкнеться.
Затанцюють дуби й буки,
Відгомін поллється.

Ой, заграйте гарну пісню,
Грайте без упину,
Бо у грудях серцю тісно,
Рветься в полонини.

Приспів (той самий)

Пісня лине понад Татри,
Аж гудуть смереки.
Не згасає вогонь ватри,
Співи чуть далеко.

На Івана, на Купала
Гори веселились.
Усю ніч ватра палала,
Пісня в небо лилась.

Приспів (той самий)


Рецензии