Цей вечiр

Цей вечір...
 Він міг буть холодним, сумним і самотнім,
 Він міг бути нудним, і тихо-дрімотним...
На плечі
 Розсипавши коси, лічила б я сльози,
 Просила б дощу, але мала лиш грози...
Цей погляд –
 Він міг буть холодним, сумним і самотнім,
 Він міг бути нудним, і тихо-дрімотним...
На плечі
 Нап'явши сорочку, сидів би ти в кріслі,
 Просив би дощу, але хмари облізлі
       Тобі б не дали його...

Цей вечір...
 Він став найтеплішим. Із тим, наймилішим, –
 Присвячений пестощам, квітам і віршам...
На плечі,
 Жадані до муки, лягли його руки,
 І сумніви тануть, і біль від розлуки!
Цей погляд –
 Він став найтеплішим! І з ним, наймилішим,
 Я піснею стала! І хочу скоріше
На плечі
 Долоні поклавши, заплющити очі –
 І вже не сприймати ні ранку, ні ночі –
       і лиш відчувати Його...

5.12.07


Рецензии