Дует

Він

Я переможений.
О, небо! Моя надіє і тривого!
Я важив — другим після Бога,
А вийшло — другим після тебе.
Я у гріхах не сповідався,
Та з твані помилок і хиб
Бери мене, яким удався,
Гіркий мені без тебе хліб.

Вона

До рук моїх іди.
Іди таким, як є.
Таких, як ти, у світі небагато.
А що поволі серце відтає —
Даруй, я гірко вчена вашим братом.
Іди мені до рук.
Не дуже молодим,
Вже трохи сивим, не украй заможним,
Не гарним і на вроду.
То лиш дим,
Я вже погралась у ясновельможність.
О, як воно буває і мина!
До того ненаситного млина
Летять літа і обриває лет
Зрадливе слово — найлютіший ворог
Тих почуттів, невиліковно хворих...
У тріо перетворений дует...
І непрощення супереч неждана...
Удар навідліг і наскрізна рана —
І витекло до решти, до остана,
А може, ще залишилося десь...
А хто його шукатиме? І днесь,
І повсякчас, і віку вік віків
Зміни на ласку праведний мій гнів,
Хай я повірю. Хай лише повірю!
І нашому тендітному довір’ю
Ми виплетемо ніжністю дорогу.
Ти вже не другий —
перший після Бога.


Рецензии
Прочитала цей проникливий, світлий ліричний дует і зажурилася... Чому? Бо душа зажадала справжнього кохання, а не буденного ерзацу.
Щиро дякую! З повагою

Светлана Поливода   16.10.2009 12:44     Заявить о нарушении
Світланочко, якщо хочеться справжнього - отримаєте. Може, не так легко, але є воно, справжнє.

Леся Романчук   16.10.2009 21:11   Заявить о нарушении
На это произведение написано 8 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.