Украине 2

Україно, кохана державо,
Не любити тебе - просто гріх.
Ти для мене найкраща, як ненька, -
Так потрібна й дорожча за всіх.

Скільки бід пережито тобою, -
Але все ж не скорилася ти,
Хоч держава нова ти й маленька,
Та признали тебе всі світи.

І якби не великі й могутні
Козаки, гетьмани й їх коші,
Ти була б і сьогодні невільна,
Й над тобою знущались усі.

Але ось вже шістнадцять проходить,
Як ти стала на вільний свій путь,
І зуміла створить самостійну державу,
Бо це Бог нас боронить, мабуть.

Рідна ненько моя, Україно,
Щиро вірю в твоє майбуття,
Вірю в долю твою, моя мила,
Вірю в краще і вільне життя.

Вірю в вільне життя - без неволі,
Вірю в краще життя - без панів.
Бо держава моя незалжна,
Має герб, рідний прапор і гімн.

Україно, кохана, єдина,
Буду завжди любити тебе.
Як матір та батька - рідна дитина,
Для мене ти, нене моя, над усе!


Рецензии
Миша, так приятно читать стихи про Украину. Такая редкость.

Красиво, признательна автору.
С уважением, Вика

Неразделенная Любовь   19.10.2008 00:58     Заявить о нарушении
Огромное спасибо.

Михаил Цикавый   19.10.2008 13:55   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.