Йду я по сонному мiсту...

Йду я по сонному місту,
       з повітрям вдихаючи осінь,
Жадібно п’ю прохолоду,
       і мабуть, уже не нап’юсь.
Може, за морем,
       хтось сонця чекає і просить,
Я вже не плачу,
       і холоду вже не боюсь.

Марно шукаєш у серці
       хоч крапельку смутку –
В ньому немає нічого,
       окрім забуття.
Ніби побита собака
       шукаєш притулку,

Марно вдивляєшся в очі,
       в них вже немає життя.
Ти не для себе смієшся,
       а просто, щоб вигнати дурість,
Через нещастя убрід,
       не шукаючи навіть містка,
Молишся Богу і просиш,
       щоб щастя роки повернулись,
Просиш, хоч знаєш,
       що Бога на світі нема.


Рецензии