Natsionaal-suitsidaal

Natsionaal-suitsidaal

Niikaua kui verene taevas karjub,
Mitte keegi ei tohi elada!
Must humoorimeel eeldab seda:
Tavandimajst saab edukas jari...
/...Mingi mees mustas rjuus tahtis teada,
Milleks olla ja elada?
Talle vastas viimane rong,
Mida juhtis peata vedur!=))))).../
Kui sa tunned oma tulevikku,
Igavik paistab igav!
Kui ei saa sellest aru, vjiid eksida
Ning valida vale aja:
Kuigi parim hetk on just praegu,
Aeg ei ole vesi!..
/...Juks neiu hjuppas Narva jikke,
Et uurida, kui sjugaval asub pjihi!
Ta jiudis teha seda kaks korda
Enne, kui teda enam ei olnud.../
Ma ei usu, et leina pohmell ning puusjark
On selle elu juksainus eesmjark,
Et kiriku torn on kjirgem, kui taevas
( Kui oleks see jiige, siis vaev oleks vaev!)
/...Juks preestor ljaks mustale njiiale kjulla,
Et tigedat paganat suunata mulda,
Kuid selgus, et polnud ta piisavalt pjuha
Ning kadus ta ljupuks pagan teab kuhu!../
Vot selline elu ongi:
Leiad sealt, kust ootas kulu!
Maksab palju pilet selles rongis,
Millest kontroljor puudub...
/...Pikaleveniv vabasurm
Jahvardab sjunnist saati,
Elu on ohtlik ja see on kurb,
Seda tjahendab inimlik natsioon!../


Рецензии