Десь далеко у синьому морi

Десь далеко у синьому морі,
Там, куди не пливуть кораблі,
Є маленький незайманий острів,
Невеликий шматочок землі.

Там маленький будинок під кленом,
Під розкішним розлогим гіллям,
В тім будиночку ліжко маленьке,
В тому ліжку маленькому – я.

Там, не знаючи суму і болю,
Без журби і без страху живу,
Не зміню безтурботність і волю
Я на клітку, хоч би й золоту.

Світ ніколи не стане добрішим,
І до нього я не повернусь.
В самоті я писатиму вірші
І померти з нудьги не боюсь.

Вдалечінь відлітає минуле,
Поступово щезає, мов дим,
Я про нього геть-чисто забула,
Ні на мить не шкодую за ним.


Рецензии