Витонченiсть

Кохатися із розпачем -
       Це витончене збочення.
І відчувати болісний,
       Але приємний щем,
Ковтати підбадьорення
       І інші заохочення,
В той час, коли тебе наскрізь
       Пропалює дощем.

Це витончена трагіка:
       Коли тебе розчавлює
Колесами тендітними
       Улесливе ниття,
Коли благеньке щастячко,
       За пляшкою прогавлене,
Закриє двері наглухо
       В омріяне буття.

Це витончена логіка:
       Вбачати в нелогічному
Насичену гармонію
       І магію тонку
Принадних часток Безміру,
       Які сплелись у вічному
Цнотливому й розпусному
       Химерному танку.


Рецензии