Будяк

(Пісня, написана на міжшкільний конкурс
„Квіти України”, що проходив у Брусилові.
Заспівана там під гітару мною і трьома ученицями
Озерянської школи.)

Всі разом:
Скільки пісень ми заспівали
Про троянди, тюльпани й мак.
Та забули ми любі з вами,
Що росте на землі будяк.
 
Приспів (Всі разом):
А він може, а він може
Все, що завгодно:
Лікувати різні язви,
Вигонить шлак,
Розгонити, відпускати і піднімати...
Та й, найкращий подарунок –
Це наш будяк.

Я:
Я коханій своїй на пам’ять,
Щоб хотіла мене чекать,
Подарую, ой, не тюльпани
А лиш віточку будяка.

Приспів (Всі разом):
Бо він може, а він може
Все, що завгодно:
Лікувати різні язви,
Вигонить шлак,
Розгонити, відпускати і піднімати...
Та й, найкращий подарунок –
Це наш будяк.

Дівчата:
Табунами за мною в’ються
Хлопців хмари на різний смак,
Та того лиш я все кохаю,
Хто приніс для мене будяк.

Приспів (Всі разом):
Бо він може, а він може
Все, що завгодно:
Лікувати різні рани,
Вигонить шлак,
Розгонити, відпускати і піднімати...
Та й, найкращий подарунок –
Це наш будяк.

Всі разом:
Незаслужено він забутий
І з дитинства знайомий нам,
Самий кращий, колючий, мудрий...
І його ми даруєм вам!

(Членам журі одна з учениць урочисто підносить будяка, завернутого в упаковку і обв’язаного стрічками, а в цей час ми співаємо)

Приспів (Всі разом):
Бо він може, а він може
Все, що завгодно:
Лікувати різні рани,
Вигонить шлак,
Розгонити, відпускати і піднімати...
Та й, найкращий подарунок –
Це наш будяк.

26 вересня 1992 р.
Нові Озеряни

(На конкурсі наша команда зайняла друге місце –
після команди Брусилівської школи, які оспівували
Українську калину)


Рецензии