Злиднi

На Вкраїнi злиднi
Заселились в хати.
I недiля - буднi,
Почали казати:

Я на цiй недiлi
Їла тiльки зупу,
I змарнiла в тiлi...
Ось, дивись... на дупу!

I я теж хворiла,-
Так болiли груди,
Ледве їх сцiдила…
Може легше буде?

Як тепер нам жити,
Каже третя жiнка,
Мiй почав лiчитись,-
Кожен день - пляшинка.

Я теж не встигаю
Все переробити,
А вiн тiльки й знає,
Про мя’чi забитi.

Всiх нас, пiдневiльних,
Влада не шанує,-
Навiть i в недiлю,
В хатi, як на шнурi.

Ураїна наша,
Як будяк у полi,-
В остюгах вся шапка...
Мономаха, й годi.

Не спiшить в Европу,
Бути серед рiвних,
Жити хоче з боку,
Бiля сходу - прiрви.


Рецензии