Jolanta
i wcale nie trudne
ciekawe ma znaczenie
a jakie pochodzenie?
To jest imie greckie
wcale nie niemieckie
tlumaczy sie "fiolek"
prawie jak aniolek.
Fiolek byl symbolem wiosny
kazdy kwiat jest mu zazdrosny
Jola wlasnie tako jest
ma w sobie fiolka zapach i gest.
Uwielbia ciongle szczerze sie usmiechac
jest pilna i nie chce nic zaniechac
Dusza jest jej do fiolka podobna
a sama jest taka drobna.
Jest wspanialo przyjaciulko
pracowito majo przczulko
ma charakter jak kolce ruzy
nie boji sie zadnej burzy.
Свидетельство о публикации №108061902115
a sama jest taka drobna.
А это правда - у меня была знакомая подружка в Латвии с таким именем!:)
Ольга Шульчева-Джарман 03.07.2008 21:44 Заявить о нарушении
Габриела Луиз 04.07.2008 17:24 Заявить о нарушении