Roza
uwielbiam ja juz tyle lat
jest przepelniona przepychem
nie zrownac ja z bzem czy mchem.
To bogata, przepienkna roslina
jej kolor bialy, zolty lub malina
ma silno lodyge i ostre kolca
mozna ja kupic za dolca.
Roza jest kwiatow krolowa
jest przecudna i bojowa
w bajce ja widzimy czesto
wrazenie sprawia gdy w ogrodzie gensto.
Patrzonc na nia widze siebie
bo ma kolce zeby byc w niebie
jest delikatna i silna jednoczesnie
zeby za pozno nie umarc lub za wczesnie.
Свидетельство о публикации №108061802759
Габриела Луиз 18.06.2008 22:50 Заявить о нарушении
Ty tez bardzo ladnie plynnie ukladasz. Zycze Ci powodzenia
i szczescia w zyciu i trworczosci.
Z szacunkiem
Maria
Мария Синичка 18.06.2008 23:52 Заявить о нарушении