Чороттъ. 31

       ТАК СЛУХАЙ ЖЕ.
       
       ЦЯ СТОРИЯ БУЛА У VВIVФЛЕЕМI.
       
       ВН В'ТДЫ ЩЕ БУВ ЛЫШ У ПРОСТРАНСТВЕ.
       
       БУЛО ЛЫШЕ СОЗНАНЬНЕ.
       
       БУЛО ВНО ЛЫШ У НЕ.
       
       ЦЕ НЕ БУЛО ТКЕ СТРОГЕ ЩО ВССИ КИТО УЖЕ СЕБЕ В СОЗНАНЬНИ УПИЗНАЛЫ,
       ПРЕД ЙГО ЛЫКЦ'ЕМ З СТРАХХУ ДРОЖЖАЛЫ.
       
       ВИД ЦЁГО VВIVФЛЕЕМ БУВ В ГОЛОДИ.
       
       БО НЕ БУЛО ЩО, ЙКИ МОЖНО БУЛО Б ЇSSТЫ (типа: поглощать в виде пищи).
       
       БО У ДРОЖ'ЖI РОЗШЫЛОСЬ ПОЛ'Е
       НА ЙКИМ ГАММОДАД ВSЕЙВ'ЯЛА (типа: сеяла) СВ'И БУКВЫКЫ ДЛЯ ЩО
       ЩОБ ВНЫ МАЛЫ ЩО ВИДДДдзьЕРЬКАЛЫТЫ (типа: скопируваты вверх ногами)
       У ПРОСТРАНСТВО
       И ВЗДЫХНУТЫ СВОЕ СЕБЕ ВИД СЬБЕ Й СКАЗАТЫ:
       
       "НУ ВОТ И ВСЁ!
       БЕРИТЬ МОЕ СЕБЕ БО В СЬБЕ ВОНО МЕНИ ВЖЕ НЕПОТРИБНЕ.
       А ВАМ ЦЕ ЩО НАДА ВИД ГОЛОДУ ЯКЫЙ ХОЧЕ ЛЫШ ЖЭРТЫ.
       ПРЫТОМ НЕ Щ ИКЕСЬ, А ЩО.
       
       БО Щ НАДТО ПЫСКЛЫВЕ. А ЩО ЛЫШ ПРЫВЕРЕДЛЫВЕ.
       Й ТАКЕ ЖЕРЛО ЦЬМУ ГОЛОДУ ПРЫЕМНИШЕ.
       БО З НЫМ ЙГО ЧЭРЭВУ МЕНШЕ МОРОКЫ.
       
       ГОЛОД ЖЕ ВООБШЕ НЭНВЫДЫТЬ ВСЯКУ МОРОКУ.
       БО ЧЭРЭВО ЁГО НАДТО НЕ ПЕРЕБИРЛЫВЕ ЩЕ.
       Й ВОНА (морока) СОБОЮ ЙГО МОЖЕ ЗАМОРОЧЫТЫ.
       БО ВНА НЕ ВМЕЕ БОЛЬШЕ НЫЧГО РОБЫТЫ.
       ЛЫШ СЬМУ СЕБЕ ДдзьЕРЬКАЛТЬ.
       ТО ЕСЬТЬ. ЛЫШЕ МОРОЧТЬ.
       ЧОМУСЬ ЖЕ ЕНШМУ НЕ ХОЧЕ ВЧЫТСЬ.
       
       Й НАЩО ТАКА УБОГЬСЬТЬ ЙГО ЧЭРЭВУ?!
       ВНОО ДОСТОЙНЕ БОЛЬШГО.
       БО ВН ЙГО ВЫМРИЯВ НЕ ЛЫШ ИЗ БУКЬВ САГЛАСНХ НО И ИЗ ГЛАСН'И.
       А ИМЕННО. ИЗ О.
       
       ЯК ВН ЗЫ НЫМ НАМУЧВСЯ!
       НВОО ТКЕ НЕПАСЛУШНЕ.
       НЫЯК НЕ ХТИЛО ЗМЕНИТЬ СВОЙ SЛЕД.
       
       ЙМУ ВИДЬТЬ-ЛИ НДАРАВТЬСЯ ТАКЫМ О (см. в оригинале) ЛЫШ БЫТЬ.
       БО ТАК НАЙИУДОБНИШЕ СОБОЙ НЕ РОЗПЫЛЯТЫ САМОГО СЕБЕ.
       
       БО ЦЕ СЕБЕ ТКЕ РОЗТОКЧИТЬЛЬНЕ ЩО ВМГ СЬБЕ ПОРОЗТРЫНЬК'Е
       АКШО ЕГО СЬБ ВИД Е НЕ ЗАХОВАТЫ.
       
       А ДЕ ЙГО ЩЕ СХОВАЕШ ЯК НЕ В'О'ТУТ?! (см. в оригинале)
       БО. В'ТУТ Е ДВА КОНЬЦЬЦЯ. ПРЫТОМ, ГОКРУГЛНИ.
       
       Й КОЛЫ ОЦЕ СЕБЕ НАЧНАЕ САМОГО СЕБЕ РОЗПЫЛЯТЫ,
       ТО ЙА ЦЕ СЬБ ХОВАЮ В КОНЬЦЬ
       ИКОГО Е ПРОСТО НЕ БАЧЫТЬ ЙЗ-ЗА СВОЕИ ПРАВОСТОРОНСКЬКИ.
       
       Й ТОМУ ЦЕ Е ВЫСВИЧЬЮЙЭ У НИМ ТИЛЬКЫ ГОКРУГЛЛЭ
       В ТОМУ КОНЬЦЬЦИ ЙКОГО НЕ БАЧЫТЬ.
       БО ЦЭ ГОКРУГЛЛЭ ПРОСТО ЗЛЫПАЕТЬСЯ З ГОКРУГЛСК'Ю КОНЬЦЬЦЯ.
       
       ЕГО ЖЕ ТОЧЬКЫ, ГУГЛЫ И СТЫКЫ Е НЕ ВЫСВИЧЬЮЙЭ.
       БО ВНЫ В ГОКРУГЛСК ПРОСТО НЕ ВПЫС'ЮЙТЬСЬСЯ.
       
       См. Чороттъ. 32.
       


Рецензии