Мабыць, таямнiца...

* * *

...Мабыць, таямніца чалавека –
ягоная самота.
У свеце, у сабе.
Апошняе – страшней.
Шукаеш жывую істоту, душу.
Знаходзіш – у лепшым выпадку – кошку,
у выключным – знаёмца,
часцей – нікога.
Так развучваешся шукаць.
І жывеш нібы “рэч у сабе”...
І амаль заўсёды
Хтосьці
забірае тое,
што ты знайшоў...

(1989)


Рецензии