Сенс життя

Сенс життя

В чому полягає сенс життя?
Це питання постає у нас щоденно -
Від найдавнішого буття
До нашого близького сьогодення.

Це питання ставили собі
Вчені древнього, старого світу,-
Серед них Сократ, Горацій, Ціцерон
Й інші люди філософської еліти.

Думали одні: потрібно все пізнати,
Та, не пізнавши світ,пішли у небуття.
За це вони могли й Мефістофелю дух продати,
Як в Фауста у них був сенс життя.

Філософія з роками розвивалась,
Змінювався погляд на життя -
в одних воно у грошах заключалось,
В інших - у великих почуттях.

Із тих часів дійшло й до нас питання:
А в чому ж полягає сенс життя?
Нам відповідь дає Святе Писання,
Яке говорить про Землі буття.

Скрізь сторінки цієї Книги Книг
Ми істину життя пізнаємо -
Любов і справедливість серед них,
Надія, віра, мудрість і добро.

Та велич мудрості, її прості закони
Не були прийняті всерйоз,
Бо люди зрадили закони -
Пішли неправедним шляхом.

Та є на світі й інші люди,
Які цінують ці слова.
Із ними, мабуть, спокій буде,
Без них і щастя не бува.


Рецензии