Украине
Гермес не витримав.
За ним вже ся женуть
в сто кінських сил вовчиці,
А він біжить Елладою, неначе
зроду крил не мав.
Україна, закута в кандали соцьялістичні
Так болісно іде в майбутнє.
Здається, буде так на віки вічні.
А де ж той дух козацький?
Чи з нами? Чи присутній?
А може він заплутався у прапорах,
У лінтах помаранчевих та біло-синіх?
А може, настав вже того духу крах
В інформаційному просторі нині?
Відродити, відтворити, та й з колін
Україну б підняти!
Вже ж на колінах стояти нема перед ким,
І не саджають наших поетів за грати,
А ми, наче окуляри загубили,
на балу європейськім навколішки стоїм.
Заковані у пута історичних негараздів,
Вишневецький, Франко і Хмельницький
З Гермесом тікають від політичних блазнів,
Сподіваючись, що приведе себе до ладу
народ український.
Свидетельство о публикации №108051703049
Техніки трохи не вистачає, але все це, мабуть, у тебе буде. Головне -- душа.
Під впливом твого вірша видаю на сервер мій сонет УКРАЇНА (планував трохи пізніше).
Успіху тобі і всього найкращого!
Віталій
Нерыдайидальго 23.05.2008 18:40 Заявить о нарушении
Спасибо за теплый отзыв! А Ваш сонет прочту обязательно!
Мельник Анастасия 23.05.2008 21:48 Заявить о нарушении